Pericol de îmbolnăviri cu Salmonella

0
5

Autoritățile sanitar-veterinare, în alertă
Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența bacteriei Salmonella într-un efectiv de pui broiler dintr-o exploatație avicolă aflată pe raza județului Constanța. Imediat după recepționarea buletinului de analiză, au fost notoficate toate direcțiile sanitar veterninare din țară. La Buzău, medicii sanitar-veterinari desfășoară activități de prevenire și atrag atenția că bacteria este desoebit de periculoasă atât pentru oameni cât și pentru efectivele de păsări.
Într-o crescătorie din Constanța, un efectiv de păsări broiler a fost depistat cu bacteria Salmonella. Mai mult decât atât, păsările au fost puse în vânzare motiv pentru care autoritățile sunt în alertă. La Buzău, medicii veterinari și polițiștii au demarat verificări în trafic. Potrivit Direcției Sanitar Veterinare, în urmă cu două luni la Buzău a existat un caz similar gestionat însă la timp, înainte ca păsările bolnave să ajungă la comercializare.
Bacteria este deosebit de periculoasă atât pentru sănătatea oamenilor cât și pentru efectivele de păsări.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor atrage atenția cetățenilor să achiziționeze animale pentru creștere în gospodărie numai dacă sunt însoțite de documentele, care să ateste originea și starea de sănătate a acestora, certificată de un medic veterinar.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ