Pericole pe roți

0
495

Jumătate din autoturismele verificate de RAR, cu deficiențe tehnice
Rezultatele acțiunilor de control tehnic în trafic efectuate de Registrul Auto Român în semestrul I din anul 2022
Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, peste 37.000 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că aproape jumătate dintre acestea aveau deficiențe tehnice periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.
În vizor au fost luate și autoturismele poluante. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancțiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule și 181 ITP-uri au fost anulate. Inspectorii RAR au și câteva recomandări pentru șoferi.
În județul Buzău au fost verificate, în perioada menționată 500 de vehicule. Dintre acestea, 39% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 21 prezentau pericol iminent de accident. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 148 de amenzi contravenționale și au fost retrase 128 de certificate de înmatriculare, precizează reprezentanții RAR.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ