Permisul se ia doar cu probă video! Demonstraţie în teren al sistemlui de înregistrare

0
98

Proba practică la examenul de obţinere a permisului auto va fi înregistrată audio-video direct din maşina în care este susţinut examenul. În acest fel va fi înlăturată orice suspiciune iar dacă la final candidatul nu este mulţumit poate solicita proba pentru a contesta rezultatele în instanţă. Astăzi reprezentanţii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău au organizat o acţiune prin care au arătat cum anume funcţionează sistemul nou implementat.
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău va înregistra atît video cît și audio susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, B+E, C, C+E, D și TR. Conform procedurilor, sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încît să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului. Astăzi reprezentanţii instituţiei au desfăşurat o demonstraţie privind funcţionarea noului sistem de monitorizare a examenului auto la proba practică.
Primii candidați care aspiră la titlul de șoferi vor susține proba practică înregistrată audio-video începînd chiar de mîine. Cam jumătate dintre cei care susțin examenul îl și promovează, precizează autoritățile.
Înregistrările video și audio realizate nu reprezintă informații de interes public, dar
pot fi puse la dispoziția instanței de judecată, în cazul în care candidatul contestă
rezultatul probei practice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ