Persoanalitatea lunii evocată la Primăria Buzău

0
88

Petre Zangopol, industriașul care a pus bazele afacerilor din Buzău
Primul român care a construit o moară industrială în Buzău, ulterior constituind o societate colectivă în domeniul petrolului și a exploatării produselor făinoase, face parte dintre tabloul persoanlităților buzoiene de ieri și de azi. Proiectul Primăriei Municipiului Buzău de a dedica o lună pentru fiecare om de seamă care și-a lăsat amprenta asupra comunității, l-a adus astăzi în prim plan la școala care îi poartă și numele, pe Petre Zangopol.
Primăria Municipiului Buzău a desemnat personalitatea lunii. Este vorba despre Petre Zangopol, unul dintre industriașii care au pus bazele economice ale Buzăului. Evenimentul cultural a avut loc la școala care îi poartă numele.
Petre Zangopol a fost primul industriaș al Buzăului, afacerile sale fiind dezvoltate în domeniul cerealelor. A înființat “Moara Zangopol” care avea ca principal domeniu de activitate măcinarea cerealelor, producerea făinii ulterior în anul 1922 construid o moară dotată cu mașini moderne.
În fiecare lună, Primăria Municipiului Buzău desemnează o personalitate care și-a lăsat amprenta într-un mod pozitiv asupra dezvoltării orașului, din punct de vedere cultural, istoric, educațional, științific sau economic.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ