Peste 1500 de buzoieni prezenți la “Noaptea Cercetătorilor Europeni”

0
352

Fructe exotice, experimente și distracție la Muzeul Județeann Buzău
Peste 1500 de buzoieni dar și copii sosiți alături de părinți din alte județe ale țării s-au bucurat de evenimentele organizate în “Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizată la Muzeul Județean. Plante medicinale cu efecte miraculoase și fructe exotice au fost prezentate publicului și degustate de către curioși. Vedeta expozițiilor de plante și legume a fost castravetele cu țepi.
Muzeul Județean Buzău s-a transformat peste noapte într-un mare laborator științific. Copiii au putut admira colecții arheologice și au participat la experimente chimice și de fizică.
Atât pentru organizatori cât și pentru vizitatori, “Noaptea Cercetătorilor Europeni” a fost un eveniment desăvârșit care are nevoie fără îndoială de o nouă ediție.
Inițiat în 2005 de Comisia Europeană, evenimentul a fost, încă de la început, un mijloc prin care știința și inovația au devenit accesibile tuturor, iar oamenii au luat parte la activități științifice, care combină educația cu divertismentul, organizându-se: expoziții, experimente, conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ