PESTE MEDIA NAŢIONALĂ LA DEFINITIVAT

0
6

Examenul a fost promovat de 78% dintre cadrele didactice
Rezultate foarte bune obţinute de profesorii buzoieni care au susţinut examenul de definitivat. În urma afişării rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor procentul de promovare este 78%. Şase cadre didactice au primit nota 10.
Județul Buzău, a înregistrat o rată finală de promovare cu aproape patru procente peste media naţională, la examenul pentru definitivare în învățământ. Astfel, după soluționarea contestațiilor, au fost declaraţi promovaţi 78% dintre candidaţi, în creștere cu 0,9%, comparativ cu rezultatele inițiale. Afișarea notelor finale a avut loc miercuri atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat acestui concurs. După evaluarea contestațiilor depuse de 19 candidaţi, unul a reușit să obțină o medie mai mare de 8. Rezultatele au fost apreciate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean ca fiind cele mai bune din ultimii ani.
La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 117 candidați. Dintre
aceștia, 8 candidați s-au retras. Astfel, din totalul celor 109 candidați cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor, 85 de candidați au obținut note cuprinse între 8 şi 10. Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Cadrele didactice care au promovat acest examen au dobândit dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ