PESTE ZECE FOCARE DE INFECȚIE CU SARS-COV-2

0
18

Peste zece focare active de infecție cu SARS-CoV-2, sunt înregistrate la nivelul județului Buzău. Aproape 300 de persoane, cadre medicale, angajați sau pacienți sunt afectați de virus. Potrivit raportului, cele mai multe persoane sunt înregistrate la la Căminul de bătrâni Filantropia Berca, unde 94 de pesoane, cadre medicale și pacienți, sunt confirmate pozitiv.
Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la acest moment, la nivelul județului Buzău, sunt active 12 focare active de infecție cu SARS-CoV-2. Cele mai multe cazuri, înregistrate într-o unitate spialicească, sunt la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde 46 de persoane au contaminat virusul. De asemenea, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, Secția Neurologie, 28 persoane, cadre medicale și pacienți, sunt confirmate pozitiv în urma testului. Și la primăria din Poșta Câlnău sunt înregistrate 14 persoane care sunt confirmate pozitiv în urma testului PCR.
Izolarea persoanelor confirmate pozitiv COVID-19, identificarea contacților direcți și carantinarea acestora, testarea contacților simptomatici, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată, sunt măsurile instituite de autorități, la nivelul focarelor.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ