Pesticidele din farfurie

0
12

Direcția Sanitar Veterinară atrage atenția cu privire la alimente deosebit de periculaose
Aproape în fiecare zi la nivel național și județean există un produs pe care autoritățile din domeniul sanitar-veterinar îl retrag de la vânzare. În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de alerte privind alimente periculoase pentru sănătate expuse la comercializare, specialiștii atragând atenția că de cele mai multe ori este vorba despre legume sau fructe cu un conținut ridicat de pesticide.
Suntem îndemnați să consumăm fructe și legume dar puțini sunt cei care cunosc pericolul din spatele alimentelor. În ultima perioadă, inspectorii sanitar-veterinari au fost alertați cu privire la existența pe rafturi a unor produse alimentare cu un conținut ridicat de pesticide. În doar câteva zile, trei tipuri de fructe au fost retrase de la comercializare.
Cum ajung fructele adevărate bombe cu pesticide? Din pricina utilizării necontrolate a substanțelor chimice . Consumul lor este periculos pentru sănătate, putând să dea naștere unor boli deosebit de grave.
Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare vorbesc despre faptul că în curând echipele de inspectori ar putea fi dotate cu aparate pentru determinarea gradului de pesticide din alimente, într-un timp foarte scurt. Verificate în depozite, acestea ar putea fi retrase de la comercializare înainte de a ajunge pe masa clienților.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ