PETIŢIE PE FACEBOOK! Bazin de înot în locul fostei maternităţi

0
157

Cel mai probabil, de săptămâna viitoare, vor debuta lucrările de demolare a fostei maternități de pe Bulevardul Gării. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au declarat că au fost luate toate autorizațiile astfel încât imobilul va fi dărâmat în scurt timp. Deocamdată nu a fost luată nicio decizie în ceea ce privește destinația ce va fi dată locației, dar autoritățile județene au lansat o invitație publică prin care toți buzoienii își pot spune o părere. Deja pe Facebook a fost deschisă o pagină prin care mai mulți tineri solicită Consiliului Județean să construiască pe acel loc un bazin de înot. Pagina poartă denumirea de “Bazin Olimpic de înot în locul fostei Maternități Buzău” și îndeamnă vizitatorii să semneze o petiție astfel încât demersul să fie luat în serios de autorități. Comentariile internauților nu au întârziat să apară.
“CE IDEE MINUNATA!!! ORICE ORAS CIVILIZAT ARE UN BAZIN OLIMPIC. CAND SE INCEP LUCRARILE SI CAND SE TERMINA? ASTEPTAM DE MULT UN ASEMENEA PROIECT, AVAND IN VEDERE BENEFIICIILE REMARCABILE ALE INOTULUI PENTRU ORGANISMUL UMAN INDIFERENT DE VARSTA!!! “, scrie o utilizatoare pe pagina de socializare.
O altă buzoiancă este de părere că:
“Pe locul fostei maternitati cel mai bine s-ar construi un spital de oncologie si o sectie de ingrijiri paleative de care avem mare nevoie mai ales pentru pacientii in faza terminala care sunt plimbati dintr-un spital in altul.In ceea ce priveste un bazin olimpic -avem unul lasat in ruina ,ar trebui ca tot parcul Timeretului sa intre intr-un proces de reamenajare si facut un aqua parc cum exista in alte orase din tara si inclus in acest proiect de reamenajare si bazinul olimpic.”
Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, s-a arătat mulțumit de feedback-ul cetățenilor și a precizat că ideea de a amenaja un bazin este de luat în calcul. După demolare, va fi organizată o dezbatere publică pentru a fi aprobată soluția cea mai bună.
Despre destinaţia pe care o va avea locul pe care se află încă vechea maternitate s-a mai vorbit. S-a dorit un centru de geriatrie, apoi o sală de sport pentru persoane cu handicap însă niciuna dintre cele două propuneri nu a rezultat în cele din urmă că ar fi viabilă. Nici construirea unui spital nu este viabilă, conform afirmațiilor făcute de președintele Consiliului Județean Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ