Petre Daea a vizitat Banca de Resurse Genetice

0
12

Un proiect de suflet aflat la vârsta de 3 ani
Au trecut trei ani din momentul în care la Buzău a fost înființată Banca de Resurse Genetice Vegetale. Un proiect ambițios dar care s-a lovit de vechile probleme, lipsa finanțării, a specialiștilor și a unei infrastructuri tehnice pe măsură. Aflat în vizită la Buzău cu ocazia deschiderii târgului “Toamna Buzoiană”, ministrul Agriculturii Petre Daea a precizat că au fost făcuți pași importanți astfel încât instituția de cercetare să poată funcționa, iar sprijinul va continua. Va exista un ajutor din partea autorităților centrale dar și a Primăriei Buzău care a promis că va pune la dispoziție băncii un teren în suprafață de 10 hectare pe care să își dezvolte platforma de resurse genetice.
Petre Daea a mai precizat că din punct de vedere financiar va face tot posibilul din postura sa de ministru al Agriculturii să sprijine proiectul cercetătorului Costel Vânătoru. Banca de Resurse Genetice Vegetale are nevoie urgent de un buget pe măsură prin intermediul căruia să poată fi angajați specialiști și achiziționată aparatură.
Ministrul Petre Daea a făcut o vizită la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Parcul Crâng unde s-a întâlnit cu directorul instituției Costel Vânătoru și cercetătorii din cadrul instituției.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ