PETRECERI, ÎNCHEIATE CU AMENZI

0
39

Petrecere păguboasă pentru câțiva localnici din Gălbinași. În toiul chefului, la care erau prezente 20 de persoane, şi-au făcut apariţia poliţiştii, care au oprit distracţia şi i-au amendat pe toţi petrecăreţii pentru încălcarea restricţiilor sanitare.
Numeroase acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov2 au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Poliţiştii au fost legitimat 1500 de persoane şi au verificat peste 100 de societăți comerciale, centre comerciale, restaurante, pensiuni, parcuri, gări, autogări precum și 50 de mijloace de transport în comun. Peste 157 de sancţiuni contravenționale, au fost aplicate în urma acestor controale,cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 50.000 lei. Mai bine de jumătate din valoarea acestor amenzi treebuie plătită de participanţii la o petrecere privată din Gălbinaşi.

“În data de 05 februarie , poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Costești, în timpul verificărilor au constatat că pe raza localității Gălbinași, la o adresă, era în desfășurare o petrecere privată la care participau aproximativ 20 de persoane.
Polițiștii au identificat atât organizatorul evenimentului cât și participanții cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.
Totodată, toate persoanele participante au fost legitimate și sancționate contravențional”, a transmis Biroul de presă al IPJ Buzău.

De asemenea, polițiștii din orașul Nehoiu, au constatat că în incinta a două societăți comerciale, un restaurant și o pensiune, au avut loc două petreceri de botez, la care au participat aproximativ 20, respectiv 25 de persoane. Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale organizatorilor în valoare de 6000 de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ