PETscuit la Siriu

0
10

Deșeuri cât vezi cu ochii
Cele mai frumoase zone din județ se dovedesc uneori și cele mai murdare. Unii dintre turiști se bucură de peisaje, dar își aruncă gunoaiele la întâmplare, lăsând în urmă mormane de deșeuri. Apele Române Buzău alături de Instituția Prefectului au organizat o acțiune de ecologizare a zonei râului Buzău, în localitățile Pătârlagele, Nehoiu și în zona barajului Siriu pentru a trage un semnal de alarmă asupra asupra poluării apelor cu deșeuri.
PET-uri cât vezi cu ochii pe cursul râului Buzău, în special în zonele turistice unde te-ai aștepta să te bucuri de peisaje idilice, nu de mormane de gunoi. O parte dintre cei care vin în vizită uită de regulile bunului simț și aruncă sticle, pungi, chiștoace și tot felul de resturi pe unde nu te aștepți. Atât din punct de vedere estetic, cât și ecologic aruncarea deșeurilor este o problemă, atrag atenția autoritățile. Peste toate acestea, nu de puține ori, poduri au fost dărâmate din cauza deșeurilor din ape. Peste 100 de voluntari, au răspuns la apelul făcut de către Apele Române Buzău și Instituția Prefectului, care au organizat o acțiune de ecologizare pe acumularea Siriu și râul Buzău.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectul „Protecția cursurilor de apă pentru o Mare Neagră curată…”, în care Administrația Bazinală de apă Buzău-Ialomița este partener alături de instituții și ONG-uri din Grecia, Turcia, Moldova și Armenia.
Un obiectiv important al proiectului a fost cel de conștientizare a populației privind colectarea selectivă a deșeurilor, pentru reducerea cantității de plastice care ajung în râuri și ulterior în Marea Neagră.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ