Piața Dacia intră în modernizare

0
57

Circulația pe două străzi va fi interzisă
Primăria Municipiului Buzău a semnat contractul pentru modernizarea Pieței Dacia și a străzilor adiacente. Valoarea investiției se ridică la peste 5 milioane de euro iar lucrările ar urma să înceapă de anul viitor.
Piața Dacia se va schimba la față în curând. Primăria municipiului Buzău a semnat contractul cu societatea care se va ocupa de reabilitarea zonei centrale a orașului. Printre noutățile care le aduce proiectul se numără amenajarea unor spații verzi, montarea unor bănci moderne, fântâni arteziene adaptate noului stil, toate înglobate într-o zonă pietonală extinsă.
În locul gresiei din centrul orașului va fi pus granit cu motive tradiționale românești, Piața Dacia reunind astfel două curente, unul modernist și altul clasic românesc.
Proiectul va stârni probabil și anumite nemulțumiri. Ne referim la șoferii care nu vor mai putea să circule de la intersecția aflată la Biserica “Sfinții Îngeri” până în centrul orașului. Aleea Trandafirilor va fi închisă traficului rutier, la fel și porțiunea de stradă dintre Palatul Comunal și fostul restaurant Miorița. În schimb, parcarea de pe strada Ostrovului va fi desființată urmând a se reda circulației pe două sensuri.
Lucrările de modernizare a centrului vor dura aproximativ un an iar valoarea investiției depășește 5 milioane de euro.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ