PICAȚI PE CAPETE

0
118

Mulți buzoieni își doresc un permis de conducere însă, asta nu înseamnă că oricine poate să ia examenul pentru a-l obține ,,din prima“. Cel puțin asta reiese din raportul recent al Instituţiei Prefectului. Examenul în vederea obţinerii permisului de conducere, proba practică, s-a desfăşurat în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, în municipiul Buzău şi de două sau trei ori pe lună, în ziua de joi, în municipiul  Râmnicu Sărat. Potrivit acestui raport se constată faptul că foarte mulţi aspiranţi la permisul de conducere au picat la proba practică.

Nici la proba teoretică, aspiranții la permisul de conducere nu au stat prea bine, dacă luăm în calcul faptul că procentul de promovare abia a depăşit 50%. Proba teoretică a fost întreruptă în 58 de situații: 40 din cauza unor probleme tehnice, două pentru tentativă de fraudă, iar de 15 ori pentru selectarea greşită a limbii şi o eroare de date.

Cu prilejul controalelor executate de şeful Serviciului, s-au constatat şi unele nereguli, cum ar fi: date incomplete la programare, unele corecturi efectuate după susţinerea probelor, toate aceste probleme fiind remediate la data identificării. În judeţul Buzău, sunt autorizate 38 şcoli de şoferi, din care 9 sub forma PFA pentru conducători auto amatori şi 5 pentru profesionişti. În total, acestea au 234 instructori atestaţi. Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a autorizat 8 unităţi medicale care pot întocmi certificatele medicale tip A/B. În perioada ianuarie – decembrie 2017 au fost emise 21.290 permise de conducere, faţă de 12.251 emise în anul 2016.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ