PIEȚARII SE ACOMODEAZĂ CU NOILE PREȚURI

0
40

Nu puțini sunt buzoienii care au mers la piață și au cumpărat un kilogram de fructe sau legume cu un preț, iar când au trebuit să plătească au fost nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani decât se așteptau.

Situația era create de un obicei al piețarilor de a folosi “zecimala psihologică” 99 sau 50 scrisă cu cifre mici, greu lizibile, inducând în eroare consumatorul. După ce a strâns teancuri de reclamații, conducerea S.C.Piețe Tîrguri și Oboare a decis, ca în piețele din municipiu, să se utilizeze un singur preț, pe care să se poată citi tipul de produs, originea lui și cel mai important, prețul să aibe aceeași dimensiune.

Măsura a fost introdusă la sfârșitul săptămânii trecute. Astăzi, în Piața Centrală, încă mai existau comercianți care nu s-au debarasat de vechile obiceiuri, folosind prețuri cu dimensiuni diferite.

 

Alții au considerat măsura administratorului piețelor de bun augur astfel încât și-au pus prețurile pe produse în funcție de modelul transmis.

Poliția Locală, Administrația piețelor și Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor atrag atenția că vor desfășura controale și vor aplica sancțiuni celor care nu se vor conforma. S.C.Piețe, Tîrguri și Oboare amenință chiar cu rezilierea contractelor. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ