Piețe volante la Buzău

0
7

Promovarea produselor locale, o necesitate
Pe modelul de la Cluj sau cel de la Brașov și în municipiul Buzău ar putea apărea piețe volante sau spații în care doar producătorii locali să își poată desface mărfurile. Inițiativa aparține unui consilier local din municipiul Buzău și va lua forma unui proiect ce va fi propus spre adoptare în legislativul Primăriei Buzău.
Irinel Cîrstea, consilie local municipal USR-PLUS propune la Buzău organizarea unor piețe volante, în care micii producători autohtoni să își poată desface mărfurile. În acest fel pot fi promovate brandurile locale de produse iar relația comerciat-consumator poate să devină mai transparentă.
Astfel de piețe volante sunt organizate la nivelul tuturor orașelor mari din România. La Cluj două piețe volante au fost înființate iar astfel de spații comerciale mai pot fi regăsite și în Capitală. Un alt exemplu de urmat este cel de la Brașov acolo unde o a fost găsită o altă soluție pentru micii producători.
Despre piețele volante a vorbit recent și Gabriel Avrămescu, liderul liberalilor buzoieni.
“În afară de niște târguri insalubre prin câteva localități din județul nostru, n-am găsit niciun loc unde micii fermieri buzoieni să-și poată comercializa produsele… Oare o fi greu să încurajați comercializarea de produse locale la prețuri accesibile pentru buzoieni, în cadrul unor piețe volante, așa cum face administrația de la Cluj? “ , a transmis administrației locale, prin intermediul unui mesaj pe Facebook șeful liberalilor buzoieni.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ