PLAN DE ACȚIUNE

0
81

Autoritățile județului Buzău sunt pregătite să întâmpine iarna din acest an. Cel puțin asta șefii instituțiilor locale. Majoritatea primăriilor au contracte pentru deszăpezire, iar un număr de 3 administrații locale urmează să finalizeze astfel de contracte, în cursul acestei săptămâni. Pe de altă parte, prefectul se va întâlni săptămânal cu toți șefii structurilor teritoriale implicate în pregătirea pentru iarnă.

În cadrul ședinței de lucru cu prefecții județelor și prefectul municipiului București, care a avut loc recent, privind pregătirea pentru iarna 2017-2018, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a declarat în cadrul videoconferinței că odată ce am trecut de jumătatea lunii octombrie, se impune luarea măsurilor necesare atât la nivelul fiecărui judeţ, cât şi la nivel central, pentru a diminua efectele sezonului rece şi pentru a gestiona adecvat situaţiile de urgenţă care pot să apară.

Totodată, demintarul le-a spus prefecţilor să ceară evaluări administratorilor de drum cu privire la acele segmente unde au fost probleme în fiecare an, să discute cu primarii care au în coordonare comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, să se asigure că aceste comitete îşi cunosc responsabilităţile şi să comunice permanent cu furnizorii de energie electrică. La nivelul județului Buzău, prefectul Carmen Ichim a anunțat că trei localități – Mărgăritești, Murgești și Pardoși – localiatati din zona de deal care întotdeauna au avut întârzieri în asigurarea serviciilor de deszăpezire.

Firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezirea a diferite tronsoane de drumuri din județul Buzău sunt Liciu Con SRL, Mecan Construct SA, Nikost Impex SRL, Pascon Construcții Civile și Industriale și Conferic SRL. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a mai cerut prefecților să se întâlnească săptămânal cu toți șefii structurilor teritoriale implicate în pregătirea pentru iarnă. Carmen Ichim a declarat că săptămânal au loc întâlniri în acest sens cu reprezentanții autorităților locale.

Imediat ce întrunirea cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan s-a încheiat conducerea Prefecturii Buzău a anuțat controale atente privind modul în care autoritățile județene și locale se pregătesc pentru iarnă, pentru a evita situațiile din alți ani, când ninsorile abundente au paralizat traficul în multe dintre zone din județ și au izolat sate întregi. În județul Buzău, reprezentanţii Direcţiei de Drumuri spun că sunt  pregătiţi de o iarnă grea.

Există peste 70 de utilaje care sunt gata să intervină în orice moment. Drumarii spun ca pe zeci de kilometri din județul Buzău se vor monta, de-a lungul şoselelor, aproape 19.000 de metri liniari de parazăpezi metalice sau din materiale textileAcestea vor fi pastrate 4-5 luni, urmând ca la jumătatea lunii martie să fie strânse și depozitate.(Dana Sin)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ