PLAN DE DEZVOLTARE A BUZĂULUI, PE URMĂTORII 12 ANI!

0
161

Un Centru Universitar pentru Științe Tehnice și Inginerești, digitalizarea totală a învățământului buzoian, locuințe moderne și reabilitare străzi! Sunt câteva dintre obiectivele pe care administrația locală intenționează să le realizeze în baza planului de dezvoltare a municipiului Buzău, pentru următorii 12 ani, mai exact,  pentru perioada 2018-2030.

După o analiză-diagnostic realizată pe toate sectoarele de activitate, și în urma a numeroase ședințe de lucru ce se desfășoară de mai bine de un an de zile, municipalitatea alături de câţiva specialişti din domeniul economic, social, educațional și cultural, s-a reușit creeze, în linii mari, un plan de dezvoltare a municipiului Buzău. Primarul Constantin Toma anunță că în perioada următoare, vor fi organizate dezbateri publice cu toate categoriile interesate, prin intermediul unor platforme on-line, dar și prin adunări propriu-zise în care să fie discutate obiectivele strategice avute în vedere pentru dezvoltarea municipiului în perioada 2018- 2030.

În decursul săptămânii trecute, comisiile de specialitate din cadrul Primăriei Buzău au creionat principalele linii directoare pe baza cărora se va efectua planul de dezvoltare a municipiului, pentru următorii 12 ani, în domeniul educațional, social, economic și cultural.

Planul de dezvoltare a municipiului Buzău, pentru următorii 12 ani ar urma să conțină, după cum spune primarul Constantin Toma, proiecte importante ce vor atinge toate domeniile: educațional, cultural, social și economic.

Administrația locală intenționează, în viitorul apropiat, să pună la dispoziția cetățenilor, un site specializat pe acest subiect, unde vor fi publicate un studiu sociologic făcut asupra buzoienilor, analiza-diagnostic făcută asupra stării Buzăului precum și rezultatele dezbaterilor sau a confruntărilor de idei ce vor exista pe viitor.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ