Investiții și planuri de viitor pentru cea mai veche stațiune viticolă din țară. Munca specialiştilor şi a personalului este ușurată de noi tehnologii care sunt menite să îmbunătățească modul de procesare a strugurilor, fără a afecta calitatea renumitului vin de la Pietroasa.
Înființată în anul 1893, prin decret regal, Stațiunea de la Pietroasa a fost prima stațiune de cercetare pentru viticultură din țară. Aceasta a fost creată pentru a repopula plantațiile de vie de la Dealul Mare, distruse de un dăunător . În prezent, specialiștii de la stațiune s-au axat pe retehnologizarea tuturor sectoarelor de producție.
De asemenea, crama a fost dotată cu o nouă linie de vinificare completă care ajută personalul să obțină vinuri la calitate superioară. Și, maturarea vinului se face într-o încăpere modernizată complet. Aici, vinul se odihnește în cele aproape 100 de butoaie din stejar românesc, care stau așezate frumos , într-un decor rustic, dar în același timp, modern.
Fiind foarte încăpătoare, sala este folosită de multe ori pentru prezentări și degustări. De apreciat, este faptul că mâna de lucru pentru realizarea celei mai mari părți din acesată sală a fost asigurată de angajații stațiunii, care, atunci când nu erau în vie, lucrau la renovarea spațiului din subsol.
Și inveștițiile nu se opresc aici, spune Cornel Baniță, directorul tehnic al stațiunii .
Deși anii și-au pus amprenta pe vechea clădire îmbrăcată cu iederă, tehnologiile moderne , întineresc locul unde se face vinul renumit din țară și chiar peste hotare.
Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea