PLANURI DE VIITOR

0
182

Primăria Vintilă Vodă vrea să mute centrul de permanență din comună, într-o nouă locație, mai exact, în satul Niculești. Este vorba despre clădirea unde a funcționat cu ceva timp în urmă, o grădiniță. Suprafața pe care se întinde fosta unitate de învățământ este cu mult mai mare decât cea în care funcționează la acest moment, centrul de permanență. Administrația din Vintilă Vodă a obținut deja finanțare, pentru a fi demarate lucrările în acest sens. Actualul centru de permanență din Vintilă Vodă  asigură servicii medicale pentru aproape 18.865 de locuitori, din șase comune. Activitatea a debutat aici, în februarie 2012.

Căminul Cultural din satul Niculești va avea o cu totul altă față, în viitorul apropiat. Și asta după ce Primăria din Vintilă Vodă a finalizat proiectul de reabilitare a clădirii, cu fonduri europene și l-a depus deja spre aprobare, la Constanța. Pentru moment, se așteaptă un răspuns, pentru ca mai apoi, odată ce administrația din Vintilă Vodă va primi undă verde privind reabilitarea clădirii, să demareze pașii necesari acestui proiect.

Cât de curând, și sediul primăriei Vintilă Vodă va intra într-un amplu proces de cosmetizare și de modernizare. Toate lucrările vor fi făcute din bugetul propriu al adminsitrației locale. O primă etapă, ar fi schimbarea acoperișului, vechi de aproape 80 de ani, urmată apoi modernizarea sistemului de încălzire din unitatea administrativ teritorială.

Iluminatul public stradal reprezintă o altă prioritate a actualei conduceri a comunei Vintilă Vodă. În acest sens, au fost făcuți primii pași pentru a găsi firma ce se va ocupa de acest proiect, ce implică schimbarea lămpilor care asigură iluminatul public.

Modernizarea iluminatului public din comuna Vintilă Vodă este extrem de importantă, mai ales pentru a le oferi locuitorilor, siguranța de care au mare nevoie. Vorbim aici în contextul în care, animalele sălbatice ajung tot mai des, pe timpul nopții, în gospodăriile oamenilor.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ