PLANURI PENTRU CINEMATOGRAFUL DACIA

0
358

Venirea la Buzău a celebrei orchestre Johann Strauss Ensemblele dă și mai mult de gândit șefilor din administrația locală. Lipsa unei săli în care să se poată desfăşura activităţi la care participă un număr mare de persoane este simţită intens de municipalitate, mai ales acum, când trebuie făcute unele lucrări la Sala Sporturilor acolo unde, pe 19 decembrie, va susține un concert orchestra vieneză.

Sala fiind improprie din punct de vedere acustic, administrația locală va investi enorm pentru a o amenaja așa cum trebuie. Tocmai pentru a evita astfel costuri, Primăria Buzău este tot mai hotărâtă să modernizeze fostul cinematograf Dacia, construit şi dat în folosinţă înainte de 1989. Municipalitatea are de gând ca, din 2018, să-l modernizeze pentru a-l aduce la cele mai ridicate standarde. Atunci se vor ține conferințe, spectacole, piese de teatru sau se vor putea viziona filme.

 Odată ce lucrările la cinematograf vor fi finalizate, sala îşi va păstra şi destinaţia iniţială, aceea de cinematograf, dar va fi folosită de municipalitate pentru conferinţe sau întâlniri cetăţeneşti. Ani la rând, cinematograful Dacia a făcut obiectul unui îndelung şir de procese în instanță după ce, statul l-a trecut în proprietatea municipalităţii buzoiene. Obiectivul trebuia predat Primăriei Buzău

de către Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Bucureşti după 1990, dar predarea-primirea obiectivului s-a tergiversat ani în şir. Între timp, RADEF a încheiat un contract cu o societate privată, care a preluat sala şi a desfăşurat diferite activităţi şi a iniţiat o serie de investiţii. Primăria Buzău a câştigat însă procesele irevocabil şi definitiv şi a intrat în posesia sălii. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ