Plasament de urgență pentru minori sechestrați la Căldărăști

0
1

Spitalul Județean Buzău i-a externat pe cei doi copii, după ce fuseseră internați cu multiple fracturi și contuzii
Cei doi minori din satul Căldărăști, Pogoanele sechestrați și agresați se află în afara oricărui pericol. Având în vedere că starea lor medicală s-a îmbunătățit, Spitalul Județean Buzău a luat decizia de a-i externa. Minorul cu vârsta de 13 ani fusese internat cu policontuzii iar cel de-al doilea minor de 16 ani a ajuns la unitatea medicală printre altele cu un traumatism toracic, fracturi costale și pneumotorax, toate suferite în urma unor bătăi. La acest moment, copiii au fost dați temporar în plasament, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.
Totodată, autoritățile au dispus programe de consiliere psihologică atât pentru copii cât și pentru familie.
Polițiștii de investigații criminale de la Poliţia oraşului Pogoanele, au reținut doi bărbați, de 30, respectiv 28 de ani, din Pogoanele, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie.
Potrivit oamenilor legii, în data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un sătean ca în locuința acestora s-ar afla doi copii. Minorii ar fi fost luați cu forța de bărbatul de 30 de ani, fostul concubin al mamei în îngrijirea căreia se aflau. Ulterior au fost supuși la munci agricole și agresați în cazul în care refuzau. Pe numele agresorilor s-a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ