PLATFORME DE GUNOI, ÎN RÂMNICU SĂRAT

0
591

Sistemul de salubrizare din municipiul Râmnicu Sărat face un pas către modernizare. Rer Sud S.A. a inaugurat, miercuri, primele patru platforme subterane în municipiul Râmnicu Sărat. Vechile pubele au fost înlocuite cu unele supraterane, închise etans care mai emană mirosuri neplăcute si care nu mai pot fi desfacute de cei care scormonesc prin gunoaie.

Societate de salubrizare Rer Sud S.A. are în plan ampasarea in municipiul Rm Sarat, 23 de asemenea platforme subterane. Zece dintre acestea vor fi realizate până la începutul lunii octombrie. Noile puncte de colactare a desurilor menajere sunt prevăzute cu compartimente separate și pentru deșeurile reciclabile. Totodata lângă aceste platforme va fi amplasat câte un container de tip „clopot”, de culoare verde, pentru depozitarea deșeurilor de sticlă. De la 1 ianuarie , spun reprezentantii firmei de salubrizare se va introduce un alt compartimet pentru deseurile biodegradabile.
De noua platforma de colaectare a deseurilor menajere vor beneficia aproximativ 600 de proprietari de apartamente, din zona. Ca o noutate , cele 4 asociatii, vor fi dotate cu cartele de acces pentru platformele de gunoi. Pentru a se asigura că beneficiarii acestui sistem au înteles modul de depozitare a deșeurilor la platforma, în zilele următoare personalul din cadrul departamentului de comunicare al operatorului de salubritate va realiza acțiuni de informare direct de lângă platform de gunoi.
Totodata fiecare platfoma subterana de colectare a deseurilor menjanere din municipiul Rm. Sarat va fi monitorizata video!
In acelasi timp, reprentanții asociațiilor de locatari s-au declarat încântați de noile puncte de colectare a gunoiului menajer, mai ales că nu vor mai vedea de in apropietrea platformelor resturi aruncate sau scormonitorii care caută PET-uri.
Cu o investitie a societatii de peste 330 de mii de euro, noul istemul de depozitare a deșeurilor oferit de plaformele subterane are multiple beneficii. Atat igienic cat si estetic, platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor iar zonele din jurul platformelor sunt mereu curate. Compartimentarea platformei de colectare face ca deșeurile sa se depoziteze pe categorii, ajungand în interior în containerelor special destinate fiecăruit tip de deșeu.

IULIANA SÎRBESCU / ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ