POLIȚIA ÎȘI INTENSIFICĂ ACTIVITATEA

0
45

Poliția buzoiană își va intensifica acțiunile, în aceste zile. Luni, s-a dat startul Săptămânii Prevenirii Criminalității, iar polițiștii vor acționa pe toate liniile, în primul rând, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat cu o întâlnire a oamenilor legii cu reprezentanții mai multor instituții buzoiene, la care apelează, de regulă, cei implicați în situații de risc. În acțiunile programate săptămâna aceasta vor fi angrenate mii de persoane, majoritatea elevi și profesori. Însă un rol deosebit în reducerea criminalității îl au și autoritățile locale, prezente astăzi la evenimentul organizat de Poliție.

Dacă astăzi a fost ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, mâine activitatea este destinată prevenirii victimizării minorilor. A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuință, tâlhăriilor și înșelăciunilor, infracțiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor. Urmează o zi dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul larg asupra dimensiunii și a consecințelor de ordin legal, psihologic și societal ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor. Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranței rutiere. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ