POLIŢIŞTI BUZOIENI, PERCHEZIŢIONAŢI LA GUVERN

0
24

Sindicaliştii din M.A.I au protestat la Guvern, de ziua Poliţiei
Sindicaliştii din poliţie ce au reprezentat Buzăul la un amplu protest, în Piaţa Victoriei, au fost percheziţionaţi şi li s-au luat actele şi telefoanele la intrarea în sediul Guvernului. Ei au fost primiţi la discuţii de un oficial de rang inferior, iar rezultatele protestului, organizat, chiar de ziua Poliţiei Române, nu au fost nici de data aceasta, cele aşteptate.
O delegaţie formată din peste 40 de sindicalişti buzoieni au participat, joi, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un amplu protest organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul de Interne chiar, de Ziua Poliţiei Române. Îmbrăcaţi în veste reflectorizante, protestatarii au manifestat zgomotos, au bătut în tobe, au suflat în vuvuzele şi au afişat pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile. Cea mai mare supărare a membrilor de sindicat, pe care şi-au exprimat-o în repetate rânduri, este subfinanţarea Poliţiei.
Salarizarea personalului din Ministerul de Interne este o altă revendicare cu care sindicaliştii au mers la protestul din Piaţa Victoriei.
Liderul Sindicatului Poliţiştilor din Buzău a făcut parte din delegaţia ce a participat la discuţii cu oficiali guvernamentali. Pe lângă faptul că nu au fost primiţi de premier, la Palatul Victoria poliţiştii au avut parte de un tratament umilitor. Vasile Biţa povesteşte cum, la intrare în sediul Guvernului, membrii delegaţiei au fost percheziţionaţi de cei care asigură paza.
Anul acesta a fost pentru a patra oară când poliţiştii protestează într-o zi atât de importantă pentru ei, Ziua Poliţiei Române. În mare, revendicările au rămas aceleaşi chiar dacă, în această perioadă guvernanţii s-au tot schimbat.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ