POLIȚIȘTII CĂTRE POLITICIENI…

0
27

Nu vor să aibă o poliție eficientă, nu au nevoie
Polițiștii acuză clasa politică de ingerințe în activitatea instituției. Prin intermediul împuternicirilor, șefii structurilor județene pot fi mai ușor controlați, iar lipsa finanțării duce la o deprofesionalizare în rândul oamenilor legii. Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție a declarat că la Buzău există angajați bine pregătiți dar nu își pot face meseria din pricina factorului politic.
La nivelul IPJ Buzău, unul dintre posturile de adjunct al șefului inspectoratului este ocupat prin împuternicire. Fostul inspector șef al Poliției Județene Buzău, Ion Marin, a declarat că există specialiști dedicați meseriei, însă din pricina politizării nu își pot face datoria așa cum și-ar dori.
Sindicatul EUROPOL a formulat o plângere penală împotriva miniștrilor care au intervenit sub diferite forme în „suspendarea” concursurilor pentru funcțiile de conducere. Ca urmare a plângerii formulate, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat primele consursuri la nivelul a trei structuri din țară.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ