POLIŢIŞTII LOCALI, DATORI LA AVOCATĂ

0
91

Poliţiştii locali aflaţi în proces cu Primăria municipiului Buzău sunt puşi într-o situaţie cel puţin jenantă. Ei sunt executaţi silit de avocata care i-a reprezentat în instanţă, pentru plata onorariului. Judecătoria Buzău a admis o cerere în acest sens, la mijloc fiind o sumă considerabilă, de aproape 600 000 de lei.
Cei aproape 300 de poliţişti locali, despre care actuala conducere a Primăriei Buzău susţine că au fost angajaţi ilegal, în perioada fostei administraţii, poartă de mai mult timp un adevărat război în instanţă unde au contestat hotărârile Consiliului Local Municipal prin care se urmărea înlăturarea lor din organigramă. După ce au înregistrat câteva victorii în justiţie, poliţiştii locali au intrat acum în conflict chiar cu avocata pe care au angajat-o să îi reprezinte. Oana Tănăsică, avocată din Ploieşti, care a încheiat cu poliţiştii locali buzoieni un contract de asistenţă juridică s-a adresat instanţei, şi a obţinut executarea silită a clienţilor săi pentru aproape 600 000 de lei, reprezentând banii pe care aceştia au uitat să-i plătească drept onorariu.
“Admite cererea formulată de petentul B.E.J. POPESCU ADRIAN GABRIEL, cu sediul în municipiul Buzău, (…) şi, în consecinţă: Încuviinţează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 143/2018, în baza titlului executoriu reprezentat de Contract de asistenţă juridică (…), completat prin actele adiţionale (…), pentru recuperarea sumelor ce fac obiectul titlului executoriu, menţionate în dreptul numelui fiecărui debitor, la care se adaugă cheltuielile de executare silită, împotriva debitorilor(…)la cererea creditorului CABINET DE AVOCAT „TĂNĂSICĂ OANA”, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Prezenta încuviinţare a executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării”, a decis Judecătoria Buzău.
Hotărârea este definitivă şi executorie. Cel mai probabil poliţiştilor locali li se vor popri salariile până la achitarea datoriei către avocată.

Laurenţiu Marinov/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ