Polițiștii – vaccinarea obligatorie încalcă Constituția

0
110

Achiziția vaccinurilor, dubioasă, sunt de părere sindicatele
Polițiștii se revoltă ca urmare a inițiativei Guvernului de a vaccina obligatoriu personalul din cadrul Ministerului de Interne, alături de medici și profesori. Ar fi o măsură neconstituțională, sunt de părere sindicatele din Poliție. Pe de altă parte, spun oamenii legii, se încearcă acoperirea unei achiziții enorme de vaccinuri pe care Guvernul a făcut-o, în comparație cu populația României.
Vaccinarea obligatorie încalcă Constituția, drepturile și libertățile persoanelor, o spun chiar polițiștii. În schimb, sindicaliștii transmit că o soluție ar fi testarea gratuită a tuturor angajaților.
Pe lângă încălcarea flagrantă a Constituției, impunerea vaccinării obligatorii sub amenințarea unor sancțiuni care ar putea ajunge într-un final la desfacerea contractelor de muncă ar produce colaps în sistemul de ordine publică.
În spatele campaniei de vaccinare, polițișii sunt de părere că există și o componentă politică și financiară. Guvernul a achiziționat 120 de milioane de doze de vaccin în situația în care în România mai sunt în jur de 17 milioane de oameni.
Direcția Națională Anticorupție a deschis deja un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri anti-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ