Poliţiştii vs “maşina de cusut germană”! Campanie de informare a populaţiei împotriva înşelătoriei

0
60

A venit vara, s-au înmulţit şi hoţii. La fel şi metodele prin care ne lasă portofelele mai uşoare. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a organizat în această dimineaţă o amplă campanie de informare a cetăţenilor pentru a-i învăţa cum să se ferească de aşa zisele oferte de nerefuzat. În ultima perioadă stîlpii din municipiul Buzău au fost încărcaţi cu anunţuri în care un anumit colecţionar oferea pînă la 65.000 euro pentru o maşină de cusut nemţească. Evident, este vorba despre o înşelătorie.
Hoţul postează anunţuri conform cărora achiziţionează maşini de cusut vechi, de regulă de provenienţă germană, contra unor sume care ajung pînă la 65.000 de euro. Pentru a fi credibil pe afiş este lăsat şi un număr de telefon mobil. Cei interesaţi de afacere sună iar la capătul celălalt al firului colecţionarul solicită achitarea unor sume de bani despre care pretinde că reprezintă contravaloarea unor taxe de livrare sau expertizare pentru stabilirea vechimii. O dată trimişi banii proprietarul maşinii de cusut este lăsat cu buza umflată şi banii luaţi. Este metoda “maşina de cusut” spun poliţiştii prin care de o vreme la Buzău infractorii încearcă să facă bani. Stîlpii din oraş aproape că sunt în prag de a se prăbuşi din pricina numeroaselor afişe lipite motiv pentru care astăzi poliţiştii au i-au informat pe buzoieni să nu cadă în plasa aşa ziselor oferte de nerefuzat. Mulţi dintre buzoieni au auzit despre metoda respectivă, alţii nu.
Campania de informare a avut loc în Parcul Sf.Îngeri dar şi în Piaţa Centrală. Oameni legii au fost miraţi să vadă că afişe cu “maşina germană” erau lipite pe stîlpii din incinta spaţiului comercial.
După ce au auzit de înşelăciune pieţarii au rupt anunţurile lipite pe stîlpi.
Campania de informare organizată în centrul oraşului s-a desfăşurat astăzi şi în Parcul Crîng.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ