POLUAREA DE LA RM SĂRAT, APROAPE REZOLVATĂ! Firmele vinovate, sancționate zilnic

0
80

Cel mai grav caz de poluare de la noi din județ este aproape rezolvat. Autoritățile județene au intervenit de urgență, iar în două săptămâni s-a reușit decontaminarea zonei. La acest proces au intervenit atât pompieri, polițiști, autoritățile din Râmnicu Sărat, precum și firme private care au ajutat cu utilaje la curățarea solului și apoi la transportul produselor petroliere. Însă de cealaltă parte, cele trei societăți comerciale care dețin fosta rafinărie din Râmnicu Sărat nu s-au implicat mai deloc în această acțiune, aruncând vina una pe cealaltă. Ba mai mult, acestea nici măcar nu s-au prezentat la ședințele convocate de prefectul Carmen Ichim. Pentru abaterile făcute, firmele sunt sancționate zilnic.
În maxim două săptămâni, procesul de decontaminare a zonei va fi finalizat. În prezent, paza obiectivului este asigurată de către Primăria Râmnicu Sărat, situație care nemulțumește autoritățile râmnicene puse să răspundă pentru o situația gravă creată de firme private.
Cele trei societăți aruncă vina una pe cealaltă și totodată nu vor să asigure paza obiectivului.
Prefectul Carmen Ichim a anunțat că pentru refuzul de a asigura paza la fosta rafinărie, cele trei firme private vor primi sancțiuni drastice.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ