Pompierii pregătiți, tehnica mai așteaptă

0
36

Autospeciale vechi de 40 de ani în serviciu
Pompierii buzoieni care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia au precizat că în orice moment sunt pregătiți să intervină și în România în situația unor scenarii similare. Dacă din punct de vedere profesional stingătorii pot face față, tehnica necesară trebuie îmbunătățită. Există autospeciale vechi de zeci de ani cu care pompierii sunt nevoiți să intervină la incendii.
Județul Buzău este expus în fața hazardurilor indiferent că vorbim despre incendii, inundații, cutremure sau alunecări de teren. Pompierii buzoieni au fost în prima linie a situațiilor de urgență iar participarea lor la stingerea incendiilor din Grecia le-a adus un plus de experiență. Dacă în județul Buzău ar avea loc indendii de pădure, pe fondul creșterii temperaturilor sau a arderilor necontrolate, stingătorii ar fi pregătiți să intervină, a declarat unul dintre pompierii buzoieni detașați pentru misiunile din Grecia.
În ciuda faptului că din punct de vedere profesional pompierii sunt pregătiți să facă față situaților de urgență, dotarea încă mai lasă de dorit. S-au făcut eforturi pentru înlocuirea echipamentelor vechi dar cu toate acestea încă mai sunt folosite autospeciale vechi de zeci de ani. Unul dintre pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a explicat că o dată cu înlocuirea mașinilor vechi și timpul de răspuns la intervenții ar scădea.
Zece pompieri buzoieni au participat la misiunile de stingere a incendiilor de pădure din Grecia. Pentru efortul și profesionalismul de care au dat dovadă, stingătorii au fost înaintați în următorul grad.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ