PORCI EUTANASIAȚI LA VIZIRENI

0
388

Autoritățile au decis, la sfârșitul săptămânii trecute, să eutanasieze doi porci, aduși de un buzoian de la Brăila. Animalele ce erau transportate către localiatea Bisoca, nu aveau crotalii, iar proprietarul nu deținea documente de transport. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare susțin că porcii, care au fost uciși pe loc cu injecție letală, nu erau infectați cu pestă porcină africană, dar măsura eutanasierii a fost luată pentru a elimina orice pericol.
În încercarea de a împiedica inaintarea virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Buzău, autoritățile au luat recent o măsură radicală. Doi porci aduși de la Brăila au fost uciși, pe loc, în urma unui control, la limita dintre cele două județe.La punctul de control în trafic de la Vizireni, unde acționează un echipaj format dintr-un un polițist și un medic veterinar, a fost identificat și oprit un transportator care se deplasa de la Brăila către o stână din Bisoca. Acesta avea într-o camionetă doi porci fără crotalii sau documente de transport. Deși a fost informat cu privire la interdicția de transport a animalelor în afara zonei aflată în carantină, transportatorul a insistat să-și continue drumul, dar nu i s-a permis. O echipă a Direcției Sanitar Veterinare s-a deplasat urgent la fața locului și eutanasiat cei doi porci prin injecție letală.
Conducerea Direcției Sanitar Veterinare susține că, deși nu a existat nici o suspiciune de pestă porcină, în acest caz s-a procedat corect și în conformitate cu legislația în domeniu.
Mijlocul de transport a fost decontaminat și i s-a permis continuarea deplasării către Bisoca. De asemenea, a fost notificat medicul veterinar de la Bisoca, care a confirmat sosirea la destinație a acestora și va supraveghea în continuare exploatația de acolo.

Laurențiu Marinov/Alex Nicolae

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ