PORTERTUL ROBOT AL ȘOFERILOR CARE PRODUC ACCIDENTE

0
62

18 morți pe șoselele județului
18 morți pe șoselele județului Buzău în prima parte a acestui an, potrivit unui raport al Inspectoratului Județean de Poliție. Unul dintre cele mai pericuoase drumuri rămâne DN2E85, acolo unde se petrec frecvent accidente mortale. Multe dintre evenimentele rutiere sunt cauzate de șoferi neatenți sau agresivi în trafic, sunt de părere specialiștii care au conturat și un portret robot.
Mii de permise de conducere au fost reținute de polițiștii buzoieni de la începutul anului și până în prezent. De cele mai multe ori, dreptul de a conduce a fost suspendat fie ca urmare a încălcării regimului de viteză, fie din pricina conducerii sub influența băuturilor alcoolice.
În prima parte a acestui an, pe șoselele județului, numărul de accidente grave a scăzut. În schimb rămâne ridicat numărul celor care au decedat, sau au fost răniți.
Viteza excesivă, depășirile sau traversările neregulamentare rămân principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.
Psihologii specializați în traficul rutier au făcut și un portret robot al șoferilor care produc accidente grave. De obicei, au până în 35-40 de ani și sunt foarte agresivi în trafic.
Din păcate, în România școlile de șoferi nu cuprind și cursuri obligatorii de conducere defensivă care ar putea reduce din agresivitatea conducătorilor auto, motiv pentru care o parte dintre ei o exersează pe șosele, mai spun psihologii.
Tot ca o particularitate a accidentelor, o mare parte dintre ele se petrec în timpul concediilor, atunci când șoferii se îndreaptă spre anumite puncte turistice, iar neatenția, oboseala la volan cumulate cu o conducere agresivă pot da naștere unor tragedii.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ