Prăpăd pe șoselele județului

0
50

6 accidente, 8 răniți și un deces în urma accidentelor din weekend
A fost prăpăd pe șoselele județului Buzău în weekend. Șase accidente de circulație s-au soldat cu 8 răniți și o persoană decedată. Viteza excesivă, neatenția la volan și consumul de băuturi alcoolice au demonstrat încă o dată că nu iartă pe nimeni. Polițiștii au deschis anchete pentru a determina cauzelor care au stat la baza producerii evenimentelor rutiere dar înainte de rezultatele acestora, concret rămân victime și recomandări de care șoferii par să nu mai țină cont.
Șirul accidentelor grave de circulație a debutat sâmbătă pe DN1B, la ieșire din municipiul Buză, în apropiere de zona Hanul lui Țintă. Un autoturism condus pe direcția Buzău către Ploiești, de către o tânără de 24 de ani, din Vernești, a intrat în coliziune cu o mașină condusă pe aceeași direcție de către o altă tânără 21 de ani, din Racovițeni. Ulterior, turismul în care se afla femeia de 21 de ani a mai fost izbită de un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Bacău.
Tot pe parcursul zile de sâmbătă un accident cumplit s-a produs pe DN10, în localitatea Cândești. În timp ce conducea un autoturism pe direcția Buzău către Brașov, un șofer de 20 de ani, din comuna Măgura, ar fi pierdut controlul asupra direcției și a lovit un stâlp. Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului și decesul pasagerei acestuia, o tânără de 21 de ani, din Pârscov.
Evenimentele rutiere au continuat și pe parcursul zilei de duminică. Traficul a fost blocat pentru o bună perioadă de timp pe pe DN2E85, la ieșire din Poșta Câlnău, în urma unui accident în care au fost implicate 3 autoturisme conduse pe direcția Buzău către Râmnicu Sărat. În urma testării cu aparatul etilotest, în cazul unui șofer din Poșta Câlnău, a indicat o alcoolemie de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii rutieri recomandă șoferilor să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice și să respecte regimul de viteză legal aferent drumurilor pe care se deplasează.
Autoritățile au anunțat ample acțiuni în trafic în perioada următoare având în vedere atât accidentele petrecute în ultima perioadă, reluarea cursurilor școlare cât și condițiile meteo nefavorabile.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ