PREFECTURA BUZĂU, LA CEAS DE BILANȚ

0
163

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a prezentat astăzi un bilanț al activității instituției pe care o conduce, pentru anul 2017. La întâlnirea ce s-a desfășurat la Consiliul Județean au fost prezenți subprefectul Sorin Gheorghe, viceprimarul Ionuț Apostu, primari ai localităților din județ sau reprezentanţi ai acestora, respectiv directori sau funcţionari ai serviciilor publice deconcentrate. Înainte de a citi raportul, șefa Casei Albe a ținut să facă unele precizări cu privire la obiectivele și răspunderile pe care și le-a asumat în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, de la învestire.

Totodată, Carmen Ichim a enumerat câteva dintre probleme cu care, nu numai Prefectura Buzău se confruntă, ci și celelalte instituții deconcentrate. Este vorba despre lispa acută de personal, tăierea salariilor și volumul enorm de muncă, ce vor exista şi pe parcursul acestui an.

În ceea ce privește activitatea de verificare a legalităţii actelor administrative şi a modului de aplicare a actelor normative în acţiuni planificate, anul trecut, au fost examinate sub aspectul legalităţii, 40.215 acte administrative emise de autoritătile administratiei publice locale, din care un număr de 5.630 de hotărâri adoptate  de  consiliile locale, 377 de hotărâri ale Consiliul Judeţean Buzău şi un număr de 34.208 dispoziţii emise de primari.

(Dana Sin)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ