Prefectura verifică legalitatea blocării roților

0
11

Firma care montează blocatoarele va trebui să fie acreditată
Prefectul județului Buzău a anunțat că va fi analizată din punct de vedere juridic hotărârea Primăriei Municipiului Buzău prin intermediul căreia în acest moment mașinile șoferilor care nu plătesc taxa de parcare pot fi blocate. Măsura administrației locale a fost aspru criticată de buzoieni.
Începând din luna martie a intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local Municipal care dă posibilitatea angajaților de la Urbis Serv alături de cei ai Poliției Locale să blochete roțile mașinilor cu dispozitive speciale, în situația în care șoferii nu plătesc taxele de parcare. Măsura a stârnit nemulțumiri în rândul buzoienilor iar hotărârea primăriei este acum analizată din punct de vedere juridic de Prefectura Buzău.
La nivel național au existat mai multe procese intentate de proprietarii vehiculelor împotriva administrațiilor locale sau a firmelor care gestionează serviciul motiv pentru care Prefectura va trebui să vină în scurt timp cu un răspuns vizavi de legaitatea hotărârii.
Cea mai mică sumă pe care un șofer o poate achita este de 100 de lei în situația în care polițistul local va aplica doar avertisment atunci când un șofer este prins că nu a plătit taxa de parcare. Suma poate ajunge însă până la 650 de lei dacă taxa de deblocare a roților este completată și cu o amendă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ