PREFECTURA VREA ONLINE, PRIMĂRIILE NU AU INTERNET ȘI BANI

0
114

Ședințele consiliilor locale se vor pe internet
Prefectura a transmis primăriilor din județ o circulară prin care solicită ca toate ședințele consiliilor locale să fie transmise online, spre o mai bună transparență. Primarii sunt de acord cu propunerea, în schimb nu au cum să o pună, deocamdată în practică. În unele zone nu ajunge internetul, nu există o infrastructură informatică și nici bani pentru astfel de investiţii.
“Alegătorii trebuie să cunoască modul în care sunt utilizate în concordanță cu interesele lor atât resursele locale, cât și cele bugetare…În Regulamentele de organizare și funcționare ale consiliilor locale să fie reglementat că ședințele consiliului local vor fi transmise public, pe internet, sau prin orice alte modalități care să vină în sprijinul cetățenilor care doresc să asiste la lucrările ședințelor. În transmiterea live a ședințelor se recomandă utilizarea aplicațiilor de social media sau de streaming (de tipul Facebook etc.), pentru a fi ușor accesibile de către persoanele interesate”, se arată într-o circulară transmisă de către Prefectură, tuturor primăriilor din județ. De la teorie la practică este cale lungă iar ceea ce își propune Prefectura nu pot să realizeze primăriile. Nu sunt bani nici infrastructura necesară.
Primarii se plâng de faptul că nu există rețele de internet peste tot, iar anumite administrații publice nu au bani nici de salarii.
Documentul transmis de Prefectură mai precizează că primarii şi secretarii generali vor fi responsabili cu implementarea cât mai urgentă a măsurilor, iar începând cu luna august, se va monitoriza modul în care se asigură transmiterea ședințelor de consiliu local.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ