Pregătiri de viscol și ninsoare

0
39

Prefectura monitorizează drumurile județene
Sunt anunțate ninsori pe parcursul următoarelor zile, motiv de mobilizare pentru autorități. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Conducerea Prefecturii Buzău a anunțat că pe drumurile naționale vor acționa în caz de nevoie utilaje de dezăpezire și există material antiderapant suficient.
Prefectul județului Buzău a anunțat că va supraveghea personal modul în care drumarii vor acționa pe drumurile județene. În primă fază ninsorile vor cădea în nordul județului și treptat se vor extinde în tot teritoriul.
Este cel de-al doilea episodul de vreme rea după ce în urmă cu o săptămână a fost înregistrat fenomenul de freezing-rain urmat de rafale puternice de vânt ce au culcat mai mulți arbori în județul Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ