PREGĂTIȚI-VĂ CAUCIUCURILE DE IARNĂ!

0
50

Șoferi, pregătiți-vă cauciucurile de iarnă! Legislația nu impune un termen limită până la care să montați anvelopele, dar în caz de polei sau zăpadă, polițiștii vor aplica sancțiuni pentru conducătorii auto prinși fără dotare corespunzătoare de iarnă.

Iarna bate la ușă, iar șoferii trebuie să fie pregătiți atunci când pleacă la drum și să aibă mașinile dotate corespunzător. Mai exact, trebuie să își înlocuiască anvelopele de vară cu cele de iarnă, în condițiile în care temperaturile deja scad sub 7 grade Celsius. Legislația nu impune un termen limită pentru montarea cauciucurilor de iarnă, dar șoferii nu trebuie să circule fără acest tip de anvelope pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheață.

Până acum nu au fost aplicate amenzi, însă oamenii legii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă. Amenzile sunt consistente şi, în plus, sunt reţinute şi certificatele de înmatriculare. În lunile friguroase, când carosabilul este acoperit de polei sau zăpadă, şoferii sunt obligaţi prin lege să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă. Din comoditate sau poate din lipsă de fonduri, unii şoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de sezon rece. În acest caz, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să nu iasă cu maşinile în trafic.

Proprietarii de maşini trebuie să ştie că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale care pot fi reperate uşor de către politişti. Iniţiale precum MS, M+S sau M&S  sunt marcate pe toate anvelopele de iarnă.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ