Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

0
146

O operație pentru mai multe vieți
Indiferent de vremuri, medicii fac tot posibilul pentru a salva vieţi. La Spitalul Județean Buzău a avut loc o prelevare de organe și țesuturi la o pacientă în vârstă de 62 de ani, care s-a prezentat în coma la U.P.U.-SMURD. Ulterior organele au fost alocate centelor din București pentru transplat în cazul unor pacienți aflați într-o stare foarte gravă.
Medicii din cadrul Spitalului Județean Buzău au realizat prima prelevare de organe din ultima perioadă de la o pacientă în vârstă de 62 de ani.
În urma investigaţiilor efectuate care au evidenţiat o hemoragie masivă, pacienta a fost internată pe secția A.T.I, având o evoluție nefavorabilă, fiind declarată în moarte cerebrală. Având în vedere diagnosticul și faptul că femeia era eligibilă pentru prelevare de organe și țesuturi s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi. Familia şi-a exprimat acordul, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, şi Spitalul Colentina din București sosind sosit la Buzău pentru prelevarea de organe și țesuturi. Au fost prelevate ficatul, rinichi, oase și cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti.
Reprezentanții Spitalului Județean transmit că gestul făcut de familia care a acceptat ca pacientei să îi fie prelevate organele este deosebit de important pentru salvarea altor vieți.
Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniță, medic primar A.T.I. şi dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant alături Genady Vatachki și Andrei Nica au realizat întreaga operație.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ