PREMIERĂ AERONAUTICĂ, LA BOBOC

0
96

Premieră, la Baza aeriană de la Boboc. Căpitanul Andreea Oana Ardelean a devenit primul pilot instructor –femeie, pe avion echipat cu motor cu reacţie. Tânăra de 30 de ani a obţinut în urma zborului de evaluare calificarea de instructor pe aeronava IAR 99.
Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat pe aerodromul de la Boboc, zborul de evaluare pentru obţinerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99 devenind, astfel, prima femeie pilot din Forţele Aeriene Române, instructor pe un avion echipat cu motor cu reacţie. Andreea Oana Ardeleanu are 30 de ani şi este pilot în cadrul Escadrilei 2 Instrucţie din anul 2011. De-a lungul carierei, a absolvit cursuri de pregătire profesională atât în ţară cât şi în străinătate şi a parcurs integral programul de pregătire pentru a deveni instructor pe avionul cu reacţie IAR 99.
Avionul subsonic de antrenament avansat şi atac la sol IAR-99, proiectat integral în România, a executat primul zbor la data de 21 decembrie 1985, de pe aeroportul Craiova, şi se află în dotarea Bazei Aeriane de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc şi a Bazei 95 Aeriană.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ