Prețurile la energie cu 70 la sută mai mici

0
21

PSD adună 175.000 de semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze
Peste 175.000 de români au semnat până acum în cadrul campaniei inițiate de PSD de susținere a proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze. Deputatul Romeo Lungu a declarat că de plaformarea prețurilor se vor bucura și spitalele sau unitățile de învățământ.
Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh. În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor, se arată într-un comunicat de presă. Peste 175.000 de semnături au fost strânse la nivelul întregii țări, o bună parte dintre buzoieni alăturându-se campaniei social-democrate.
De plafornarea prețurilor nu vor avea parte doar utilizatorii casnici…
Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta social-democrată, kilowattul va costa doar 0,67 lei, informează Partidul Social Democrat.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ