Prima cameră senzorială din Buzău

2
41

Dedicată copiilor cu autism
Fundația Comunitară Buzău a inaugurat prima cameră senzorială din Buzău, dedicată copiilor cu autism – un proiect gestionat de Asociația Puzzle România – Filiala Buzău, și finanțat prin Cercul de Donatori Buzău – eveniment de crowdfunding ce a avut loc în decembrie 2023.
Peste 115 persoane au participat pe 7 decembrie 2023 la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău și au donat 118 900 lei pentru 3 proiecte de dezvoltare comunitară. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, s-au prezentat 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2023. Unul dintre cele trei proiecte câștigătoare în cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5 a fost Senzo Friends – al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău. Proiectul a constat în amenajarea primei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. În cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5, proiectul Senzo Friends al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău a primit o finanțare de 38.640 lei pentru implementare.
De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și incluziune școlară și socială în grădinițele şi școli alături de terapii speciale pentru copiii cu autism.
Desincronizarea senzorială este o problemă frecvent întâlnită în TSA, de aceea existența unui spațiu senzorial care să vină în sprijinul copiilor cu autism din Buzău, este mai mult decât necesară, precizează specialuştii. Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ