PRIMA CEREMONIE RELIGIOASĂ DE ÎNMORMÂNTARE ÎN SATUL DACIC! Administratorul satului s-a stins din viață

0
456

În urmă cu două luni, Viorel Samoilă asista, alături de părintele Mihail, la nașterea primei familii în Satul dacic. Viorel Samoilă a fost atunci gazdă bună pentru toți care au luat parte la prima nuntă oficiată de părintele Mihail Milea în Satul dacic și i-a primit în această comunitate restrânsă pe cei doi tineri, Ionuț și Nicoleta, care au acceptat să locuiască în ,,Satul dacic”, pe care Fundația Sfântul Sava îl construiește între dealurile din Năeni. Toți nuntașii care au participat la ceremonia religioasă au fost îmbrăcați în costume naționale, în ii brodate cu florile câmpului. Mirii au purtat pe cap cununi împletite din florile de pe dealurile de la Năeni. După acest moment de bucurie, a venit și unul de tristețe în Satul dacic când chiar administratorul locului s-a stins din viață. Ceremonia de înmormântare s-a petrecut, ca și nunta de acum două luni, în comuniune cu natura, așa cum s-a făcut din moși-strămoși, pe aceste meleaguri. Buciumul a răsunat pe ¬dea¬lurile de la Năeni, în Satul Dacic așa cum era tradiția strămoșilor noștri.
La slujba religioasă de înmormântare au participat circa 300 de oameni, prieteni, apropiați, cei care-l cunoșteau prin activitatea pe care a desfășurat-o în ultimii ani la Fundația „Sfântul Sava“ pe Viorel Samoilă.
Viorel Samoilă avea 59 de ani și s-a stina din viață în urma unui atac de cord. Până la vârsta pensionării a fost jandarm, apoi a ales să ofere sprijin Fundației Sfântul Sava și a pus umărul la construcția Satului dacic de la Năeni.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ