PRIMA CONDAMNARE PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR

0
32

Un buzoian de 50 de ani, din localitatea Merei este primul român condamnat de o instanţă pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Judecătoria Buzău i-a aplicat o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru că în luna aprilie, fiind suspect de Covid 19 a fugit din spital, înainte de aflarea rezultatului tesării.
Prima condamnare pentru o infracţiune de zădărnicire a bolii, de la debutul pandemiei a fost pronunţată la Buzău. Sentinţa Judecătoriei, în cazul unui bărbat din Izvoru Dulce, comuna Merei, este urmare a unui incident produs în primăvară. Potrivit Poliţiei, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost trimis în judecată după ce, în luna aprilie a fugit dintr-un cort al Spitalului Judeţean Buzău, unde fusese izolat cu suspiciune de coronavirus şi unde trebuia să aştepte rezultatul testului Covid. Medicii au anunţat imediat dispariţia, iar datele și semnalmentele fugarului au fost comunicate echipajelor de ordine publică aflate în dispozitiv. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu.
Ulterior, acesta a fost predat autorităților competente care l-au plasat în carantină instituționalizată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, deşi ulterior, testul Covid a ieşit negativ.
Luna trecută a venit şi sentinţa prin care bărbatul din Merei a primit o pedeapsă cu suspendare.

“Condamnă inculpatul G. V. la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, (…). Impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”, se arată în sentinţa pronunţată de Judecătoria Buzău.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ