Prima zăpadă, primele efecte

0
81

Mai multe mașini au ieșit în decor din cauza viscolului
Primul episod adevărat de iarnă, primele efecte. Mai multe mașini au ieșit în decor pe drumurile din județului Buzău din pricina viscolului puternic. Totodată, un tir încărcat cu alimente a ajuns în șanț după ce șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, derapând în afara părții carosabile. A nins puternic motiv pentru care autospecialele de dezăpezire au fost nevoite să iasă pe traseu și să împrăștie material antiderapant.
Probleme simiare au fost înregistrate pe majoritatea drumurilor din județul Buzău unde viscolul de zăpadă a alternat cu momente în care a fost înregistrat fenomenul freezing rain, pe carosabil depunându-se strat de polei. Din fericire însă nu au existat victime. Ninsorile i-au luat prin surprindere pe oameni. După aproape două luni de iarnă în care temperaturile au depășit în unele zile 15 grade Celsius, acum buzoienii s-au trezit dis de dimineață cu un strat gros de zăpadă. Au scos lopețile și au dat zăpada din curți.
Potrivit autorităților, pe parcursul zilei a fost înregistrată o avarie pe rețeaua de înaltă tensiune în localitățile Galbinasi și Cilibia din județul Buzău, la fața locului intervenind 3 echipaje din cadrul Electrica.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ