Primăria Buzău aproape de executare

0
128

Discuții aprinse în Consiliul Local Municipal
Discuții aprinse în ședința Consiliului Local Municipal între primarul Constantin Toma și consilierul local Constantin Florescu. Motivul, posibilitatea ca primăria să fie executată silit în baza a două bilete la ordin avalizate în perioada fostului primar Constantin Boșcodeală. În ședință, aleșii locali au fost puși să voteze angajarea unor avocați pentru a reprezenta primăria în instanță, o cheltuială care nu va aduce niciun beneficiu, a precizat Constantin Florescu.
Primăria Municipiului Buzău ar putea fi executată silit cu suma de 1,2 milioane de euro în baza a două bilete la ordin avalizate în perioada fostului primar Constantin Boșcodeală. În urmă cu 10 ani, societatea Ecogen a contractat un credit bancar pentru preluarea CET Buzău, municipalitatea garantând atunci cu bilete la ordin. Pentru că ultimele rate la credit nu au mai fost achitate, banca a avalizat cele două bilete garantate de Primăria Buzău. Pentru a scăpa de executare, aleșii locali au supus votului un proiect de hotărâre pentru cheltuirea a 8000 de euro în scopul angajării unor avocați. Consilierul local Constantin Florescu a precizat că procesul este pierdut deja iar cheltuiala pentru servicii juridice nu are niciun rost. Mai mult decât atât s-ar dori distragerea atenției, a punctat acesta…
În replică, primarul Constain Toma a răspuns că în situația în care nu vor fi angajați avocați, atunci municipalitatea ar putea să fie obligată să plătească 1,2 milioane de euro.
Consilierii locali au aprobat proiectul cu 15 voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri.
Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ