PRIMĂRIA CUMPĂRĂ 15 LOCUINȚE

0
122

Primăria Buzău va achiziționa 15 apartamente care vor servi drept locuințe sociale. În aceste imobile vor fi mutate familiiile de chiriași care locuiesc pe strada Cuza Vodă. Clădirile eliberate vor fi apoi renovate de către municipalitate și vor avea o destinație nouă.

În proiectul de rectificare bugetară a fost cuprinsă și achiziția a 15 apartamente de pe piața liberă. Primarul Constantin Toma a declarat că intenționează să evacueze toate clădirile de pe strada Cuza Vodă, multe dintre ele cu risc seismic ridicat. Edilul își dorește să mute actualii chiriși în locuințe sociale, iar imobilele din centrul vechi să le refacă, și mai apoi să le dea o nouă destinație.

Tot de anul viitor, vor fi luate în vizor și locuințele de serviciu din municipiul Buzău. În prezent, mai multe apartamente din blocul 14, din cartierul Micro 14 sunt ocupate de persoane care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de această facilitate. Locatarii sunt fie procurori, fie angajați în instituții ale statului cu salarii substanțiale. O echipă din cadrul Primăriei va efectua mai multe verificări la persoanele care ocupă acum aceste apartamente.

În ceea ce privește strada Cuza Vodă, planurile municipalității sunt să refacă toate clădirile vechi și să transforme centrul orașului într-un loc de promenadă și de petrecere a timpului liber, dar și într-un punct de atracție pentru turiști.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ