PRIMĂRIA MEREI AMENDATĂ DE GARDA DE MEDIU

0
42

Gunoaiele au fost aruncate de un localnic
Primăria comunei Merei s-a ales zilele acestea cu o amendă din partea comisarilor Gărzii de Mediu, din cauza unor gunoaie aruncate de localnici la voia întâmplării. Astfel de situaţii sunt frecvente, deşi comuna are contract cu un operator de salubritate.
O sesizare, cu privire la existența depozitelor ilegale de deșeuri menajere, agricole și reciclabile, de acestă dată, pe raza comunei Merei, a adus o amendă administraţiei locale. O echipă de control a Gărzii de Mediu a fost la faţa locului şi a constatat că aspectele semnalate în reclamaţie se confirmă.
“Pentru neconformitățile constatate, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, au aplicat sancțiune contravențională – amendă UAT Merei în valoare de 15.000 lei și au impus măsuri de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportul acestora la societăți autorizate in vederea valorificării/eliminării”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Conducerea Primăriei Merei explică ce anume au găsit membrii echipei de control.
Deşi vina aparţine unui cetăţean, încă neidentificat, Primăria a achitat rapid amenda şi a strâns gunoiul.
Primăria Merei are contract cu un operator de salubritate, însă din comoditare sau rea-voinţă, unii dintre locuitorii comunei obişnuiesc să arunce gunoiul în alte locuri decât în tomberoane.
Identificarea acestor cetăţeni este o misiune aproape imposibilă, pentru că deşeurile sunt aruncate, în general, în timpul nopţii. Pentru a preveni astfel de fapte dăunătoare, mediului, dar şi bugetului local, reprezentanţii primăriei au solicitat sprijin din parte Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a organiza controale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ