PRIMĂRIA SE ÎMPRUMUTĂ LA BANCĂ

0
58

O parte din bani vor fi cheltuiţi pe reabilitarea cinematografului Dacia
Primăria municipiului Buzău împrumută 63 de milioane de lei pentru realizarea unor obiective de investiţii de interes public. Creditul a fost aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta a Consiliului Local Municipal, banii urmând să fie cheltuiţi pentru reabilitarea a trei străzi importante şi pentru reabilitarea cinematografului Dacia, dar şi pentru construirea unui cimitir municipal.
Şedinţa de săptămâna aceasta a Consiliului Local Municipal a fost una lungă şi presărată cu discuţii aprinse. Cel mai dezbătut proiect aflat pe ordinea de zi a fost cel prin care Primăria urmează să contracteze un împrumut în valoare de peste 63 de milioane de lei, rambursabil în 10 ani. Din banii obţinuţi prin credit urmează să fie finanţate lucrările de reabilitare a Bulevardelor Republicii şi 1 Decembrie și a străzii Iazul Morilor. De asemenea vor fi alocate fonduri pentru construcţia unui cimitir municipal pe un teren preluat de la Armată, în Cartierul Micro XIV şi pentru reabilitarea şi modernizarea cinematografului Dacia. Investiţia în acest din urmă obiectiv ce ar urma să fie transformat în sală de conferinţe, a fost considerată neoportună de reprezentanţii opoziţiei din CLM, care cred că altele sunt priorităţile oraşului.
În replică, primarul Constantin Toma a explicat care sunt motivele pentzru care a propus proiectul cu privire la împrumut.
Din creditul bancar ce urmează să fie contractat, 27,4 milioane de lei ar urma să fie pentru reabilitarea a trei străzi importante, 16, 5 milioane de lei sunt prevăzuți pentru reabilitarea cinematografului Dacia. Pentru restaurarea și punerea în valoare a complexului hipic Alexandru Marghiloman vor fi alocaţi 14,3 milioane de lei. Din acelaşi credit, 1, 9 milioane de lei sunt destinați construirii unui cimitir.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ